Avukat Adem Tural ‘dan: ‘Hakimler Hukukuna’ İtiraz Ediyoruz!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin Avukatı Adem Tural, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına itiraz dilekçesinde bulundu.

İtiraz dilekçesinde uzun süren tutukluluk zulmüyle birlikte hukuka, kanuna aykırı tüm kararlara, matbu gerekçelerle insanların özgürlüklerinin ellerinden alınmasına ve yargının bir cezalandırma aracına dönüşmesine yer verdi.

ADANA 5. AĞIR CEZA MAHKEMESİNE

Gönderilmek Üzere

ADANA 4. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

DOSYA NO                          : 2018/434 Esas

SANIK                                  : Alparslan KUYTUL. F Tipi Cezaevinde Tutuklu-BOLU

MÜDAFİİ                             :Av. Adem TURAL Kayalıbağ Mah. Ordu Cad. No:3/21 Seyhan/ ADANA

DAVACI                               : KH.

SUÇ                                       :Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık

KONU                                   : Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 06/09/2019 tarihli tutukluluk halinin devamı kararına itiraz ve tahliye talebi

AÇIKLAMALAR               :

İtiraz ediyoruz.

İtirazımız sadece bu tutuklamaya değil, adaletin ve merhametin unutulup; hukuka ve kanuna aykırı bir şekilde verilen bütün kararlaradır.

Hukukun rafa kaldırıldığı bu yargılamalara itiraz ediyoruz.

Müvekkilin suç içeren hiçbir eylemi olmadığı halde sadece fikirlerinden dolayı tutuklanmasına itiraz ediyoruz.

Hakikati konuşmanın karşılığının zindan olduğu bu gidişata itiraz ediyoruz.

Matbu gerekçelerle müvekkilin özgürlüğünden mahrum bırakılmasına itiraz ediyoruz.

Müvekkilin 24 Ocak 2019’da tahliye edilip, dosyada hiçbir değişiklik olmadığı halde 24 saat içinde tekrar tutuklanmasına itiraz ediyoruz.

Dosyaya bakan mahkemenin 24 saat içinde gerekçeli kararını değiştirmesine itiraz ediyoruz.

Dosyadaki bütün deliller toplandığı ve müvekkil aleyhine hiçbir delil olmadığı halde “tutuklama şartlarında değişiklik olmadı” gibi bir gerekçeyle müvekkilin tutukluluk halinin devamına karar verilmesine itiraz ediyoruz.

Tutuklu sanığın duruşmada savunma yapmasına müsaade etmeyen ve “burası kimsenin nefsini tatmin etme yeri değildir, zaten önceki duruşmalarda ayrıntılı savunma yapmıştı” diyen anlayışa itiraz ediyoruz.

Savunma hakkını kullanmayı, nefsi tatmin etme olarak gören mahkeme heyetinin bu kararına itiraz ediyoruz.

Vakfın icra organlarında bulunan bütün sanıklar tutuksuz yargılanırken; hukuken hiçbir sorumluluğu olmayan müvekkilimin tahliye edilmemesine itiraz ediyoruz.

CMK’nın tutuklamaya ilişkin hükümlerini, müvekkil açısından uygulamayan mahkeme heyetinin bu kararına itiraz ediyoruz.

Yargının bir cezalandırma aracı haline getirilmesine itiraz ediyoruz.

Bizler hukuk devletine ulaşmaya çalışırken, birilerinin bizi polis devletine mahkûm etmesine itiraz ediyoruz.

Müvekkil de dahil birçok insanı hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın tutuklu yargılayan “hakimler hukukuna” itiraz ediyoruz.

Adalete yalnızca bir adaletsizliğe uğradığında ihtiyaç duyan anlayışa itiraz ediyoruz. Kanun devletinin gereğini bile yerine getirmeyen ve müvekkili hiçbir kanuni sebep olmadığı halde, 20 aydır tutuklu yargılayan “hakimler hukukuna” itiraz ediyoruz.

İtirazımız karşılık bulur mu bilmiyoruz ama mülkün temelinden çekip çıkardığımız adaleti; çok geç olmadan yerine koymamız gerektiğini biliyor ve bunun için mücadele etmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Müvekkilimi özgürlüğünden mahrum bırakıp esaret altına alan bu haksız karar, bu ülkede yaşayan herkes için de açık bir tehdittir. Vatandaşların özgürlüğü, yargının özgürlüğü ve bağımsızlığı ile doğru orantılıdır. Özgürlüklerimizin güvencesi olan yargının; adaletle anılmasının biz hukukçuların elinde olduğunu hatırlatmayı kendime borç biliyor; yaptığım bu itirazın adaletin hakim olduğu günleri görmenin adımı olmasını umuyorum.

SONUÇ: Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 06.09.2019 tarihli tutukluluk halinin devamı kararına itiraz ediyor ve müvekkilin tahliyesine karar verilmesini arz ve talep ediyoruz. 09.09.2019                                                    

Sanık Müdaafi

Av. Adem Tural

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here