15 Temmuz Gazilerinin Hakları Bir An Evvel Verilmelidir!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, bir cuma klasiği haline gelen tefsir dersi sonrasında gündemi değerlendirerek talebelerinden gelen soruları cevaplandırdı.

“15 Temmuz gazilerinin haklarında toplanan bağışların kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle AKP Genel Merkezi önünde toplanmasını, polisin toplanan kalabalığa müdahale etmesini, müdahalenin ardından Süleyman Soylu’nun gazileri bakanlığa davet edip ‘Ben sizin yanınızdayım.’ demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Bu yapılanlar bana normal gelmiyor! Davul hükümetin sırtında ama tokmak başkalarının elinde! Bu insanların hakları verilmelidir” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sorunun tamamını okumak için;

15 Temmuz gazilerinin, haklarında toplanan bağışların kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle AKP Genel Merkezi önünde toplanmasını, polisin toplanan kalabalığa müdahale etmesini, müdahalenin ardından Süleyman Soylu’nun gazileri bakanlığa davet edip “Ben sizin yanınızdayım.” demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gerçekten bu işten bir şey anlamadım. 15 Temmuz’da Erdoğan için canını verenlerin paraları hâlâ ödenmedi mi? Şahsen çok şaşırdım. Bu devletin bu kadar düştüğünü kimse söyleyemez. Bu devlet, şu anda zaten para basıyor ve bundan dolayı da yakında enflasyon patlayacak. Tatile gitmek isteyenlere bile tatil merkezlerinde harcasınlar diye 20 bin lira kredi veriyor.

Her başvurana ev kredisi vs. gibi krediler veriyor. Darphane sürekli para basmaya devam ediyor. Nasıl oluyor da bu 250 kişinin ailesine para verilmemiş? Hayret ediyorum! Koskoca devlet için bu paranın lafı mı olur? Onlara verilecek olanlar, sarayın 3 günlük masrafıdır. Bunu anlamak mümkün değil.

Bu İnsanların Hakları Verilmelidir

Süleyman Soylu’nun da onlara böyle söz vermesi, onları sakinleştirmek amacıyla da olabilir. Bunlar, siyasetçilerin her zaman yaptıkları şeylerdir. Sizin söylediklerinizi hemen alırlar, yazarlar sonra da çöpe atarlar, olur biter. Bu, siyasetçilerin her zaman yaptığı şeyler ama bu mesele öyle olur mu olmaz mı, onu bilemiyorum. Bu insanların hakları verilmelidir. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hâlâ bu insanların paralarının verilmemesi, ailelerine yardım edilmemesi, büyük bir utançtır.

Ben Cumhurbaşkanı’nın böyle bir talimat verdiğini sanmıyorum. Çünkü bu insanların birçoğu AK Partili olmaktan da öte Erdoğancıydılar ve o yolda canlarını verdiler. Cumhurbaşkanı’nın “Bunlara tazminatlarını ödemeyin.” dediğini sanmıyorum. Bir güç, bu paraların verilmesini bir şekilde engelliyor olsa gerek. Yoksa devlet için kaç kuruş para ki? Cumhurbaşkanı da kendisi için canını verenlere “Bunlara para vermeyin.” der mi? Bu, mantıklı değil…

Bu Yapılanlar Bana Normal Gelmiyor!

Davul Hükümetin Sırtında Ama Tokmak Başkalarının Elinde!

Son aylarda tamamen hükümetin aleyhinde olan ama sanki hükümet yaptırıyormuş gibi görünen bazı olaylar var. Bunlar çok şüphelidir. Bir hükümet bu kadar saçmalar mı? Bu kadar kendi aleyhine şeyler yapar mı? Sanki başka güçler devrede ve hükümet de şantaj ve baskı altında, onları engelleyemiyor. Sanki böyle bir durum var, gücü yetmiyor. Güç başkalarının elinde… Davul hükümetin sırtında ama tokmak başkalarının elinde. Böyle bir durum var. Ben bunu duyduğumda çok şaşırdım. Üzerinden 4 yıl geçmiş hâlâ bunların hakkı verilmemiş mi? Bu çok ayıp bir şey. Bu yapılanlar bana normal gelmiyor.

Programın tamamını izlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here