Diyanet İşleri Başkanı Neden Başka Haramlara Ses Çıkarmıyor!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi,  cuma tefsiri sonrasında  takipçilerinden ve talebelerinden gelen soruları yanıtladı.

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ‘İslam’ın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık.’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” Sorusuna şu şekilde cevap verdi:
“Faize karşı olması elbette doğrudur ama şimdiye kadar Diyanet ya da Cumhurbaşkanı bunu bilmiyor muydu? Neden şimdi böyle davranmaya başladılar? Ayrıca bu finans kurumlarının da ne olduğu tam belli değil. Bunların da nasıl çalıştığı muamma! Bunlar da faize hiç bulaşmıyorlar zannedilmesin!
Diyanet İşleri Başkanı, “Finans kurumları ile çalışıyoruz, personelimizin maaşını oradan vereceğiz.”
diyerek bunu güzel bir şey zannediyor ama başka haramlara neden sesini çıkartmıyor? Bu memlekette içki, kumar, zina hepsi de var! Neden onlara sesini çıkarmıyor!” diyerek tepkisini belirtti.

Sorunun tamamını okumak için;

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ‘İslam’ın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık.’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Faize karşı olması elbette doğrudur ama şimdiye kadar Diyanet ya da Cumhurbaşkanı bunu bilmiyor muydu? Neden şimdi böyle davranmaya başladılar? Artık finans kurumları ile ödüyorlarmış! Senin devletinin kendi bankaları; Halkbank, Vakıfbank gibi bankalarda faiz var. Sen neyden bahsediyorsun? Ayrıca bu finans kurumlarının da ne olduğu tam belli değil. Bunların da nasıl çalıştığı muamma! Bunlar da faize hiç bulaşmıyorlar zannedilmesin! Neler neler duyuyoruz! Ama bu hususta uzun boylu bir araştırma lazım, benim de ona vaktim olmuyor. Finans kurumlarının da birçok şeyi kafalarına göre yaptıklarına dair duyumlarım var. Diğer bankalardan pek de farkları kalmamıştır.

Diyanet İşleri Başkanı Neden Haramlara Sesini Çıkarmıyor?

Diyanet İşleri Başkanı, “Finans kurumları ile çalışıyoruz, personelimizin maaşını oradan vereceğiz.” diyerek bunu güzel bir şey zannediyor ama başka haramlara neden sesini çıkartmıyor? Bu memlekette içki, kumar, zina hepsi de var! Neden onlara sesini çıkarmıyor? Faizli bankalara neden bir şey demiyor? Devletin bankalarında faiz var, ona neden bir şey demiyor? Devletin bizzat kendisi milli piyango gibi yollarla kumar oynatıyor. Devlet, fuhuştan para kazanan kimselerden vergi alıyor. Neden bunları konuşmuyor? Bununla mı bizi kandıracaksınız? Diyanet personeline finans kurumlarından maaşları verilecekmiş de özel bankanın bankamatiklerinden verilmeyecekmiş. Ne büyük bir başarı!

Finans Kurumlarına Güvenmiyorum

Bu finans kurumlarının da ne olduğunu ancak Allah bilir. Bazı finans kurumlarının müdürleri gelip benimle görüşmek isterlerdi. Birkaçına ‘Nasıl para kazanıyorsunuz? Açıklar mısınız?’ diye sordum.  Açıklayamadılar. Bunu açıklayan bir kitapçık yayınlasanız. Kaç yolla para kazanıyorsunuz? Kimden fetva alıyorsunuz? O fetva veren hangi meselede, hangi mezhebe göre, hangi delillerle fetva veriyor? Bunları açıklayan bir kitapçık yayınlayın, bir görelim bakalım, siz nasıl para kazanıyorsunuz? Bunu kaç tanesine söyledim, hiçbirinden cevap yok. Koskoca finans kurumları! İsteseler koca kitaplar da yayınlarlar. Nasıl para kazandıklarını detaylarıyla yayınlamıyorlar. Sonra bir duyuyoruz ki neler neler dönüyor! O yüzden ben bu kurumlara da güvenmiyorum.

Diyanet İşleri Başkanı, bu kurumlar aracılığıyla maaşların ödenmesini bir marifet zannetmesin. Eğer fıkıhtan anlamıyorsa fıkıhçılara sorsun. Diyanet İşleri Başkanının branşı fıkıh değil. Herkes fıkıhçı olmasını bekler. Diyanet İşleri Başkanı olunca İslami ilimlerde uzman, tefsir, hadis iyi bilen birisi olmasını bekliyor ama onun branşı o değil. Ne fıkıh ne tefsir ne hadis. Kendisi bilmeyebilir ancak diyanette bu işi bilenler var. Bir sorsun bakalım. Bu finans kurumlarının bütün kazancı gerçekten helal mi? Ondan sonra böyle bir açıklama yapsın.

Programın tamamını izlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here