Alparslan Kuytul Hocaefendi’den YKS’ye Girecek Olan Gençlere Tavsiyeler

0
Yakîni İman Nedir? Yakîni Bir İmana Nasıl Ulaşılır?
Yakîni İman Nedir? Yakîni Bir İmana Nasıl Ulaşılır?

Alparslan Kuytul Hocaefendi haftasonu üniversite sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Haftalık Cuma tefsiri sonrasında soruları cevaplamaya geçmeden önce hafta sonu sınava girecek olan öğrenciler için dua etti ve ‘kimlere hayırlı ise Allah onlara kazanmayı nasip etsin”dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi nin sınavla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı;

Allah yardımcıları olsun. Benim kızım da yarın imtihana girecek inşallah. Hepsi için dua ediyoruz.

Allah kazanmasında hayır olanlara kazanmayı nasip eylesin. Çünkü herkese de hayırlı olmayabilir. Bazen temiz bir şekilde üniversiteyi kazanıp bitirirken çirkefe bulaşmış olarak bitirenler vardır. Biz de bunları yaşadık, gördük. Anadolu çocuğu tertemiz geldi, üniversiteyi bitirirken bambaşka bir insan olarak bitirdi, bozuldu. Böyle bir ihtimal de var. Onun için insan Allah’tan hayırlısını istemelidir. ‘Hayırlıysa Allah nasip etsin’ diye dua etmek lazım. Belki bu sene hayırlı olmaz seneye hayırlı olur. O da mümkündür. Çok telaşlanmamak ve üniversitenin kaygan bir ortam olduğunu da unutmamak lazımdır.

Bütün memleketlerde haramlar çok ama üniversite de haram daha da fazladır. Onun için üniversitede ayağının kayması ihtimali daha da yüksektir. Üniversitede okuyup da bir müslüman toplulukla beraber olmayanların ayağının kaymaması neredeyse imkansızdır. Biz bu okulları okuduk. Bunu gördük.

Üniversitelerde öyle bir ortam var ki eğer kuvvetli bir iman yoksa, irade güçlü değilse, bir müslüman toplulukla birlikte değilse, kitap okumuyorsa, Kur’an okumuyorsa, kendini geliştirmiyorsa İslam’ı öğrenmiyor ve anlatmıyorsa, kendini koruması mümkün değildir. Onun için kimlere hayırlı ise Allah onlara kazanmayı nasip etsin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here