Alparslan Kuytul Hocaefendi:”Geç Kalınmış Doğru Bir Karar…”

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, her cuma mutat olarak gerçekleştirilen tefsir dersi sonrası kendisine sorulan sorulara yanıt verdi.
27 yıldır cezaevinde bulunan Ahmet Dede hakkında görüşünüz nedir sorusuna “Solcu, Ateist, İslamcı herkese bu zulüm yapılıyor. Böyle bir ülke olmasaydık belki onun da bir suçu vardır derdim ama bilmediğim için bir şey demiyorum. Fakat Cumhurbaşkanın yaşından dolayı artık hapisten çıkarılmasına dair verdiği karar geç kalmış bir karar olsa da yine de doğrudur destekliyorum.” diyerek ülkede yavaş ilerleyen adalet sürecine bir kez daha tepki gösterdi.

“Ahmet dedeyi duydum ama iddianamesini okumadım. Bildiğim kadarıyla Sivas olaylarıyla ilgili olarak 27 sene önce tutuklanmış ve bu konu gündeme gelince herhalde… Cumhurbaşkanı da artık onun bırakılması ile ilgili kendi yetkisini kullanmış ve tahliye olmuştur. Yani o olayda bir suçu var mı yok mu onu bilmiyorum?  İddianamede neler var, neler yok bilmiyorum?

Ama şunu biliyorum. “Bu ülkede suçlu olduğu kesin olarak bilinen darbeci generaller, 12 Eylül’ü yapan Kenan Evren ve arkadaşları, 97 ve 28 Şubat darbesini yapan generaller, hep yaşları göz önüne alınarak hapse atılmadılar.” Halbuki 97 darbesini yapanların yaşları 75-80 arasıydı. Ahmet dedenin yaşı yaklaşık 87, hadi 60 yaşındayken hapse atıldı diyelim şu anda yaşı 90’a yaklaşmıştır.

Ben şuna tepki gösteriyorum:

  1. Neden darbeci (hükümeti devirmiş) generalleri yaşlanınca yaşlılıktan dolayı hapse göndermediniz de bu normal vatandaşın (sağcı, solcu fark etmez) yaşlılığını hesaba katmıyorsunuz?
  2. Ahmet dede olarak bilinen zat, suçlu mu suçsuz mu bilmiyorum ama bu ülkede nice insanlar hakkında yalan dolan iddianameler hazırlandı. Halen de hazırlanmaya devam ediyor.

Benimle ilgili hazırlanan o kadar çok iddianame var ki, bir değil, üç değil, beş değil. Üçünden hemen beraat ettim. Ondan sonra bir el müdahale etti ve mahkemelerim bitirilmiyor ama uzatılıyor. Tutukluluğumun sebebi olan 2 mahkemenin ilk duruşmasında hemen tahliye edildim. Çünkü iddianame boştu. Varsayımlarla “Böyle olduğu değerlendirilmektedir, böyle olduğu muhtemeldir” gibi size birçok saçma sapan örnekler gösterebilirim. ‘Bunu savcı mı hazırladı’ diye şaşırırsınız.

Bunu bir hukuk insanı hazırladı. ‘Böyle olmuş olabilir, böyle olduğu değerlendirilmektedir’ diye iddianameler hazırlanıyor. Hiçbir delil yok ve siz hapis yatıyorsunuz. Bir iki yıl sonra mahkemeye çıkıyorsunuz, hâkim vicdanlı biriyse ve çok kuvvetli bir talimat almadıysa tahliye ediyor. Siz de bir iki yıl yatmış oluyorsunuz.

Ahmet dede içinde böyle bir iddianame hazırlanmış olabilir çünkü memleketin hali bu.

Nice solcu, ateist, sosyalist, komünistleri bile FETÖ’cü diyerek hapse attılar. Oysa adamın hayatı ortada, konuşmaları, fikirleri meydan da… Bu memleket böyle bir memleket olduğu için Ahmet dedeyle ilgili iddianameyi bilmesem de böyle olma ihtimalini düşünüyorum.

Bu ülkede birçok insanla ilgili kararları siyah gözlüklü, bir takım derin güçler, karanlık odalarda şu adam hapsedilecek diyerek karar veriyor ve o kimseler hapsediliyor. Solcu, ateist, İslamcı herkese bu zulüm yapılıyor.

Böyle bir ülke olmasaydık belki onun da bir suçu vardır derdim ama bu şartlarda böyle bir şey diyemiyorum fakat Cumhurbaşkanın yaşından dolayı artık hapisten çıkarılmasına dair verdiği karar geç kalmış bir karar olsa da yine de doğrudur, destekliyorum.”

İzlemek için tıklayınız;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here