Emre Cemil Ayvalı’nın İstifası Hakkında: Başarısızlığın İtirafı!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, bir cuma klasiği haline gelen tefsir dersinin akabinde gündemi değerlendirerek talebelerinden gelen soruları cevaplandırdı.

“AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın CNN Türk’te ‘Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yaptık’ sözlerinin ardından, istifa etmesini nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi: Bugün adını FETÖ koydukları yapı ile dün adı Paralel Devletti, PDY idi. Sonra FETÖ oldu, daha evvel de Fethullah Gülen Hoca Efendiydi. Şimdi o yapı ile hükümet oldu bitti beraber miydi, değil miydi? Ben bunu mahkemede de söyledim, hâkime de söyledim. Beraber değil miydi hâkim bey? dedim. Değildi, demedi yani diyemedi. Diyemez de zaten. Herkesin bildiği bir gerçek.” diyerek” Aslında bir gerçeği itiraf ettiler” dedi.

Ayrıca ‘Demek ki gerçeği söyleyince, adamın kalemini kırıyorlarmış’ diyerek konuşmanın devamında darbeci kemalistlerin kim olduğundan bahsetti.
Sorunun tamamını okumak için;

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın CNN Türk’te ‘Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yaptık’ sözlerinin ardından, istifa etmesini nasıl değerlendirirsiniz?

BAŞARISIZLIĞIN İTİRAFI!  | Ak Parti Zayıfladı, Darbeci Kemalist Zihniyet Güçlendi.

Aslında Bir Gerçeği İtiraf Etti!

Genç olunca kontrol zor oluyor herhalde. Birden coştu ve böyle bir şey söyledi. Sonra da ‘sen bizi zor duruma düşürdün, bizi rezil ettin’ deyip, ‘istifa et’ dediler, galiba o da istifa etti. Yani onun, olur olmaz böyle konuşması belki partiye zarar vermiş olabilir ama sonuçta söylediği bir gerçek. Aslında bir gerçeği itiraf etti. Herkes biliyor bu ülkede. Ben bunu mahkemede de söyledim.

Bugün adını FETÖ koydukları yapı ile dün adı Paralel Devletti, PDY idi. Sonra FETÖ oldu, daha evvel de Fethullah Gülen Hoca Efendiydi. Şimdi o yapı ile hükümet oldu bitti beraber miydi, değil miydi? Ben bunu mahkemede de söyledim, hâkime de söyledim. Beraber değil miydi hâkim bey? dedim. Değildi, demedi yani diyemedi. Diyemez de zaten. Herkesin bildiği bir gerçek. Yani nasıl ki havada ay var, ayı inkâr edemeyiz, güneşi inkâr edemeyiz bu da öyle bir şey. Zaten bunu kimse inkâr edemiyor ki.

Gerçeği Söyleyince, Kalemini Kırıyorlarmış!

Bu çocuğa niye bu kadar böyle saldırıyorlar? Gerçeği söyledi diye. İnşallah o da şunu anlamıştır; ‘Demek ki gerçeği söyleyince, adamın kalemini kırıyorlarmış.’

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısıymış. Demek ki bize iftira atanların başkan yardımcısıymış. Bizimle uğraşan medya kolunun başkanının yardımcısıymış.  Demek ki çok günaha girmiş. Bugüne kadar çok insana iftira atmış, herhalde şimdi pişmandır. Bu kadar çalıştım, bu kadar insana da iftira attım. Trollük yaptım, trolleri yönlendirdim. Şuna küfredin, şuna şunu yapın, buna bunu yapın, şunu susturun… Böyle uğraştım durdum. Sonunda da olacağı buymuş, deyip pişman olmuştur herhalde.

Dünya boş. Dünya boş Emre Cemil Ayvalı! Dünya boş. Sonunda hepimiz öleceğiz, toprağa gireceğiz. Bu dünyanın makamı da boş, padişahlığı da boş. Dostları da boş. Dost Allah’tır. Allah’tan başka dost yok. İşte olacağı bu.

Darbeci Kemalist Kim?

Darbeci Kemalist zihniyet ile güya FETÖ’cüleri birbirine kırdırmışlar. Hadi canım sende! Böyle bir beraberlik olduğu doğru. Ama darbeci Kemalist zihniyet ile kimi kast ediyorsun? Darbeci Kemalist zihniyet ile FETÖ’cüleri birbirine kırdırmak derken kimi kast ediyorsun? Darbeci Kemalist kim? İddialara göre Perinçek ekibi değil mi? Ergenekoncular! Bununla itham edilmediler mi? Darbe yapma planları, Kemalistler ve darbeciler şeklinde bunlara böyle şeyler söylenmedi mi? Ergenekon Davaları şimdi kapatıldı, üstü örtüldü ama Ergenekon davaları kiminle ilgiliydi? Onlarla ilgiliydi. Onları kast ediyor herhâlde. Darbeci Kemalist zihniyetle, yani Ergenekoncular ile FETÖ’cüleri karşı karşıya getirdik gibi. Ya da CHP içerisinden olanları mı kast ediyor acaba? CHP içerisindeki darbeci zihniyet. Onu mu söylemek istiyor? Her neyse… Sonuçta şu anda Kemalistler yine hâkim değil mi? Yani yine sonuçta darbeci Kemalistler hâkim vaziyette. Hani kırdırma operasyonu ne oldu? Demek ki başarısız olmuş yani. Yani FETÖ ile onları birbirine kırdırmak mı istediniz, onun için mi FETÖ ile kol kola olduk diyorsunuz? O zaman demek ki başarılı olamamışsınız. Bu bir itiraftır. Bu başarısızlığın bir itirafıdır. Güya hedef buydu, ama ne oldu?

Onlar birbirine kırdırılırken Ak Parti güçlenerek mi çıktı aradan? Hayır! Ak Parti zayıfladı ve darbeci Kemalist zihniyet güçlendi. Hani onları birbirine kırdıracaktınız, AKP bu arada yükselecekti. Ama öyle olmadı. AKP zayıfladı. Darbeci Kemalist dediğin o zihniyet güçlendi. Demek ki bu işi bilmiyorsunuz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here