Kur’an’a Saldıranları Eleştirmemek Mümkün Değildir!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabı üzerinden ‘Kur’an’ın Allah sözü olduğunu inkâr eden’ Mustafa Öztürk hakkında açıklamada bulundu.
Yapmış olduğu bu açıklamadan dolayı ‘linç kampanyasına dahil olmuş’ algısı yaratılarak bazı isimler tarafından eleştiri oklarının hedefi haline geldi. “Öztürk’e hakaret etmeden insanca eleştirenleri eleştirenler, Öztürk’ün bir ilahiyat profesörü olarak ortaya attığı bu görüşlerinden dolayı kafası karışan hatta imanını kaybeden insanları düşünmemektedirler.” diyerek yapmış olduğu ilmi tenkitin sebebini açıkladı.
Açıklamanın ilgili kısmını okumak için;

Kur’an’ın Allah sözü olduğunu inkâr eden Mustafa Öztürk’e bir şey demeyip bana,“onun linç edilmesine siz de katıldınız” diyenler bilsinler ki; benim yaptığım sadece Allah’a, Kur’an’a ve Peygamberimize yapılan bir saldırıya bir Müslüman ve bir hoca olarak cevap vermekten ibarettir. Planlı bir şekilde onu linç etmek isteyenler varsa ve hakaret ettilerse benim onlarla bir alakam yoktur.

Öztürk’ü hakaret etmeden insanca eleştirenleri eleştirenler, Öztürk’ün bir ilahiyat profesörü olarak ortaya attığı bu görüşlerinden dolayı kafası karışan hatta imanını kaybeden insanları düşünmemektedirler. Benim mücadelem ise kafası karışanların ve Kur’an’dan şüphe etmeye başlayanların bu durumdan kurtulmasına yardımcı olmak içindir. Kur’an’a saldırıldığında susarsam hem Allah’a hem de Müslümanlara bunun hesabını vermem mümkün değildir.

Öztürk, Kur’an’ı eleştirirken bunu demokrasi kapsamında görenler, biz Öztürk’ü eleştirdiğimizde linç etmek olarak değerlendirmekte ve çifte standart uygulamaktadırlar. Öztürk’e bu kadar çok sarılmaları onunla gerçekleştirilmek istenen projenin çöktüğünü görmelerinden kaynaklanmaktadır.

Mustafa Öztürk’ün, Kur’an’ın Allah’ın değil Peygamberin sözü olduğunu,basitliklerle ve küfürlerle dolu olduğunusöylemesindenrahatsız olmayanlar, Kur’an hakkında şüphe uyandırılmasından rahatsız olmayan ve İslam’ı değiştirip laik düzenle uyumlu hale getirmek isteyenlerdir.

İslam’a göre Müslümanın fikir özgürlüğü, Kur’an ve sahih sünnete aykırı olmamak şartına bağlıdır. Çünkü insanın Allah’tan ve Rasulünden daha iyi bilmesi mümkün değildir. Ayrıca Allah’a ve Rasulüne teslim olmamak imana aykırıdır.

AKP’nin yanlışlarını ve zulümlerini eleştirip Kur’an’a saldıranları eleştirmemek mümkün müdür? Kur’an’a böyle davranmak siyaseti dinin üstüne çıkarmak değil midir? Kendi partisinden olduğu için Kur’an’a saldırıya sessiz kalmak Allah’a sığınılması gereken bir siyasettir. Peygamberimize hakaret eden karikatürlere tepki gösterip Kur’an’a hakaret edildiğinde tepki göstermemenin particilikten başka bir izahı var mıdır?

Tamamını Okumak için Tıklayınız:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here