Uşşaki Tarikat Şeyhi’nin Kız Çocuğunu Taciz Ettiği İddiaları Hakkında: Bu İğrençliktir, Ahlaksızlıktır

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla gündeme gelen Şeyh’e yönelik değerlendirmede bulundu.

Bir hocanın böyle bir şey yapmasını “alçaklık” olarak ifade eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu tür olayları kullanarak cemaatlere saldırılmasını da ayrı bir “ahlaksızlık” olarak yorumladı.“Bu İğrençliktir, ahlaksızlıktır!”

Alparslan Kuytul Hocaefendi, gündeme “çocuk tacizcisi” olarak gelen Şeyh hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bence buradaki mesele şudur: İster şeyh olsun ister hoca olsun. Bazı insanların kalbi hiçbir zaman ıslah olmamaktadır. Hâlbuki tasavvuf kalbi ıslahtır. Kalp vücudun padişahıdır, kalp ıslah olmadıkça vücut düzgün olmaz. Hareketleriniz, konuşmalarınız düzgün olmaz. Evvela kalp ıslah olmalıdır. Demek ki kalp ıslah olmamış bunun başka bir izahı yok.

Elbette Ki Bu İğrençliktir, Ahlaksızlıktır

O konuşmayı dinlemedim ama duydum. Bana okudular. Böyle bir şey eğer onun sesiyse yaptığını kabul ediyor. Elbette ki bu iğrençliktir, ahlaksızlıktır. Bunu kim yaparsa yapsın ahlaksızlıktır. Hele hele bir hocanın yapması daha büyük bir ahlaksızlıktır

Hocalar olarak lafa geldiği zaman “Harama bakılmayacak, şöyle olmayacak, böyle olmayacak” deriz ama ondan sonra biz böyle bir şey yaparsak bu ne kadar büyük bir terbiyesizlik olur.

Normal bir insanın yapması bir günahsa, hoca sıfatında olan insanların yapması iki günahtır! Kur’an-ı Kerim Ahzab suresi 32. Ayette Peygamberimizin hanımlarına diyor ki: “Ey peygamberin kadınları, siz kadınlardan herhangi biri (gibi) değilsiniz; eğer sakınıyorsanız, artık sözü çekicilikle söylemeyin ki, sonra kalbinde hastalık bulunan kimse tamah eder. Sözü maruf bir tarzda söyleyin.” Yani, Ey Peygamber eşleri! Siz herhangi bir kadın değilsiniz. Peygamberin eşisiniz ona göre davranın, dikkatli konuşun. Erkeklerle konuşurken edalı edalı konuşmayın. Kalbinde maraz olanlar sonra meylederler. Sizden birisi bir sevap işlerse diğerlerinden iki kat fazla alır, bir hayasızlık yaparsanız da iki kat fazla günah yazılır.İki kat azaba uğrarsınız, çünkü siz herhangi bir kadın değilsiniz. Sen Peygamberin hanımısın ona göre davranmak zorundasın. Senin bir konumun var.

Allah, peygamberin hanımıyla herhangi bir kadını aynı kefeye koymuyorum, diyor. Aynı şekilde hocaların, şeyhlerin haramlar noktasında daha dikkatli olması icap eder. Fotoğrafını gördüğüm kadarıyla altmış yaşlarında gibi görünüyor. Bu yaşa gelmişsin torunun yaşında bir çocuk hiç utanmadın mı?

Bence buradaki mesele şudur: İster şeyh olsun ister hoca olsun. Bazı insanların kalbi hiçbir zaman ıslah olmamaktadır. Hâlbuki tasavvuf kalbi ıslahtır. Kalp vücudun padişahıdır, kalp ıslah olmadıkça vücut düzgün olmaz. Hareketleriniz, konuşmalarınız düzgün olmaz. Evvela kalp ıslah olmalıdır. Demek ki kalp ıslah olmamış bunun başka bir izahı yok.

Bu Bahaneyle Bütün Cemaat ve Tarikatlara Saldırı da Alçaklıktır

Ancak bunu ya da buna benzer olayları bahane ederek cemaatlere, tarikatlara hepsine birden saldırmakta ayrı bir alçaklıktır. Eğer öyle birinin yapmış olduğu bir hayâsızlıktan ötürü bütün tarikatlar, bütün cemaatler hepsi kapatılsın diyebileceksek ve bu doğruysa, o zaman bende diyorum ki “falan partide de şöyle bir hırsızlık, şöyle bir ahlaksızlık, şöyle bir namussuzluk oldu. Filan milletvekili, şöyle yaptı filan böyle yaptı. O zaman partiler de kapatılsın!” Bu mantıklı mı şimdi?

Diyelim ki emniyet teşkilatından birisi bir alçaklık yaptı, tüm emniyeti mi kapatalım? Bu saçmalıktır!

Ordudan iki tane general, üç tane albay, beş tane yüzbaşı şöyle bir pislik yaptı. Orduyu mu kapatalım? Saçmalama!

Bu olan olaylar devletin içinde olmuyor mu? O zaman devleti mi kapatalım. Devletin içindekiler, devletin başındakiler, devletin içinde bakanlar, müsteşarlar, genel müdürler, milletvekilleri, memleketi yiyip bitirmiyor mu? Bir sürü hırsızlık olayları var mı yok mu? İhalelerde dönen bir sürü dolaplar var mı yok mu? O zaman devleti mi kapatalım? Böyle bir mantık olabilir mi?  Ellerine koz geçiyor.

Buna karşı yapılacak olan şey nedir biliyor musunuz? Partilerde olan pislikleri ortaya dökmektir.  Sendikalarda olanları ortaya dökmektir. Devlet dairelerinde, devlet yurtlarında kimsesiz çocukların kaldığı yurtlarda olan pislikleri ortaya dökmektir. Ne varsa hepsini ortaya döküp şu kapatılsın, bu kapatılsın demek lazım. Bizde bunu yapalım o halde. Saldırmak için bahane arıyorlar.

Elbette yapılan şey ahlaksızlıktır. Konuşmasından anlaşılan bir haram işlenmiş, bir küçük kız çocuğuna tacizde bulunulmuş. Elbette iğrençliktir. Fakat bunu gündem yapıp da bütün tarikatlar cemaatler kapatılsın… Niye? Niye?

Adnan Oktar’ı Cemaat Sınıfına Sokanın Kuş Kadar Beyni Olamaz

Bazı kimseler Adnan Oktar’ı bile cemaat sınıfına sokuyor. Pes yani. Adnan Oktar’ı cemaat sınıfına sokanın kuş kadar beyni olamaz. Sayıyı çoğaltacaklar ya, yok Müslüm Gündüz, yok Ali Kalkancı, sayıyı çoğaltmak için Adnan Oktar’ı bile içine katıyorlar! Pes yani!  

Adnan Oktar ne zaman ben cemaatim demiş? Adam zaten “Ben âlemciyim, alem yapmayı severim, kadınlarla dans ederim” diyor. Adam zaten “ben Kemalist’im, Laikim, Atatürk çocuğuyum” diyor. “Ben Hoca değilim, Kur’an okumayı da bilmem” diyor.  Kendi ifadeleri aynen böyle. Buna bile “cemaat” diyorlar, pes yani pes!

Türkiye’de Din Düşmanı Bir Ekip Var Türkiye’de din düşmanı bir ekip var; derin devlet.  Bunlar böyle ara ara projeler yapıyorlar. 28 Şubat’tan evvelde Ali Kalkancı, Müslüm Gündüz olaylarını böyle yaptılar, ondan sonra 28 Şubat darbesine zemin hazırladılar. Acaba yine böyle bir darbe mi düşünüyorlar? Onun için mi bunları yapıyorlar? Hazırlık mı yapıyorlar? Bilemiyorum ama olabilir. Çünkü bunlar darbeci zihniyetten geliyorlar. Bunların kökü darbeci zaten. Bunlar Osmanlıda ki ittihat ve terakki, bunlar Osmanlıyı padişahı deviren darbecilerdir. O yüzden bunlar yine bir darbe peşinde olabilir. Bunun zeminin hazırlıyor olabilirler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here