Yeditepe Konserleri | Devletin Parasını Bu İşe Harcamak Haramdır!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, dün gece cuma tefsiri sonrası takipçilerinden ve talebelerinden gelen soruları yanıtladı.

“Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve 30 milyon TL’ye mal olan Yeditepe konserleri hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi: “Devletin parasını bu iş için harcamak haramdır. Bu para milletin parasıdır, böyle bir şey için harcanamaz. Devletin başındakiler; devletin parasını istediği gibi kullanma hakkına sahip olamaz.” diyerek dindar cumhurbaşkanıyla, haramlar helalleştirilmek isteniyor! dedi.

Sorunun tamamını okumak için;

Cumhurbaşkanlığı’nca düzenlenen Yeditepe konserlerinin 30 milyon TL’ye mal olduğu söylenen harcama hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dindar Cumhurbaşkanıyla, Haramlar Helalleştirilmek İsteniyor!

Devletin Başındakiler; Devletin Parasını İstediği Gibi Kullanamaz!

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada bunu yalanladılar. 30 milyon değil dediler ama kaç milyon olduğunu söylemediler. Acaba 30 değil 100 mü, yoksa 29 buçuk mu bilemiyoruz, yalan diye açıklama yaptılar. Kaça mal olduğunu söylemediler ve gerekçe olarak da diyorlar ki ‘sanıyorum bu, bir ay sürecekmiş. Cumhurbaşkanın hesabından yayınlanıyor değil mi? Yani Cumhurbaşkanının resmi YouTube kanalından mı? Ben öyle duydum. Eğer öyleyse, Cumhurbaşkanıyla haramları helalleştirme operasyonu yapılıyor, başka bir kanaldan da yayımlayabilirlerdi. 

Dindar görünümlü Cumhurbaşkanının hesabından yayınlanması bunun caiz olduğunu göstermek ve insanlara haramı helalleştirmek için yapılıyor. Kaça mal olduğunu bilmiyorum ama büyük paralara mal olduğu bir gerçektir. İnsanlardan covid-19 virüsü dolayısıyla para topluyorlar. ‘Herkes 10 TL bağış yapsın’ gibi. Ondan sonra toplanan paraları bu şekilde harcıyorlar.

Devletin parasını bu iş için harcamak haramdır. Bu para milletin parasıdır, böyle bir şey için harcanamaz. Devletin başındakiler; devletin parasını istediği gibi kullanma hakkına sahip olamaz.

Açıklamada; ‘bir sürü insan buradan ekmek yedi’ diyorlar. İnsanlar birkaç aydır sıkıldılar, biz de onlara böyle bir müzik şöleni yapmak ve rahatlatmak istedik’ diyor. Zaten canlı değil, yani insanları yok. İnternetten ya da daha sonra herhalde televizyondan da yayınlanmış. İnternette konser çok yani izlemek isteyen onları açar izler. Bunun için (insanları rahatlatmak için) yapmadınız. Haramları helalleştirmek için yaptınız.

Hatırlarsanız, Türkçe olimpiyatları düzenleyenler; onlar da böyle haramları helalleştirmişti. Ben o zaman da itiraz etmiştim. Haramı helalleştiriyorsunuz, bunu bir başkası yapsa haram helal olmaz, helalleşmiş olmaz ama cemaat adı altında birisi, bir cemaat bunu yaptığı zaman herkes ‘bunlar cemaat, elbette bir bildikleri var, hocaları var, herhalde helal ki yapıyorlar’ derler. Onu helal görmeye başlarlar. O zamanki yöntem oydu, onlarla yaptılar, haramı helalleştirdiler. Şimdi de Cumhurbaşkanı ile yaparak, haramı helalleştiriyorlar.

Haramı Kimlerle Helalleştirebilirsiniz? Dindar görünümlü insanlarla. Fasık görünümlü bir insanla; haram helal olmaz ki. Kimse onu adam yerine koymaz ki. Ona bakıp ‘demek helalmiş’ demez ki. İnsanlar ancak dindar görünümlü insanlar yapınca böyle (demek helalmiş) der. O yüzden bu yapılıyor. Yoksa insanlar sıkılmış da bilmem ne…

Biz de sıkıldık, hadi bize de biraz yardım edin. Madem sıkılanlara böyle para harcıyorsunuz, hadi bizde sıkıldık, bize de biraz yardım edin de görelim. Allah etmesin. Bunların yardımını istediğim için değil de yalanlarını yüzlerine vurmak için söylüyorum. Onların yardımları onların olsun, onların bir kuruşu da bize gelmesin.

Yalana bakın. Güya birkaç insanı böyle istihdam etmek, onlara iş kapısı açmak içinmiş. O zaman oldu olacak parayı dağıt. Bu devletin  işi mi? Zaten insanlar gidiyorlar, internette böyle şeyler çok, zaten salonda da izlemiyorlar, canlı olarak da görmüyorlar, internetten izliyorlar, kameradan, ekrandan izliyorlar. Zaten onun benzeri çok.

Hem bir israf var, israf da haramdır. Hem de bu şekilde haram programlar yapılıyor. Çırılçıplak sayabileceğimiz, her tarafı meydanda kadın şarkıcılar çıkartılıyor ve bunu da namaz kılan Cumhurbaşkanının hesabından yapıyorlar. Ya da onun zamanında onu hesabından olmasa bile Cumhurbaşkanlığı makamı olarak yapılıyor, yaptırılıyor.

Hangi YouTube kanalında yayınlanmış tam bilmiyorum, ben Cumhurbaşkanlığı makamının kanalından yayınlandığını duydum. Eğer öyleyse ve Cumhurbaşkanlığı kasasından bu para harcanıyorsa, bu Cumhurbaşkanının döneminde yapıldığı için böylece haramlar helalleştirilmiş oluyor. Elbette her şeyin bir hesabı vardır. Müslümanlar hiçbir şeyi görmek istemediler. Bugüne kadar nice böyle haramlar işlendi, Müslüman görüntüsü ile haramlar helalleştirildi, her şey yapıldı, hepsini görmezden geldiler. İşte şimdi bu noktaya geldi. Acaba bunu nasıl yorumlayacaklar?

Bugüne kadar her şeye sessiz kalanlar hatta destekleyenler; acaba bunu nasıl yorumlayacaklar, merak ediyorum doğrusu. Bugüne kadar her şeye bir yorum getirdiler, buna da bir yorum getirirler herhalde…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here