Alparslan Kuytul Hocaefendi İle Aynı Saatte Kitap Okuma Etkinliği

0

Yaklaşık 7 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanan ve tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi için Furkan Gönüllüleri, bir kez daha aynı saatte kitap okuma etkinliği düzenlediler. Yapılan anlamlı etkinlik boyunca Semra Kuytul Hocahanım, sosyal medya üzerinden Hocaefendi’nin 7 ağustos 2018 tarihinde ki açık görüşünde çekilmiş olduğu fotoğraflarını paylaştı.

Her hafta pazar günleri ve çarşamba günleri sabit olarak gerçekleştirilen çay içme ve kitap okuma etkinliklerini Kurban bayramı sonrasında da devam ettiren Furkan gönüllüleri, bugüne kadar zulme karşı farkındalık oluşturacak birçok etkinliğe imza attılar.

Daha önce de Furkan gönüllüleri, Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliğine katılarak zulme ve haksızlığa karşı tek yürek olmuş ve Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Cezaevinde yaşamış olduğu yalnızlığı bir nebze paylaşabilmek adına hep beraber kitap okumuşlardı. Kitap okumanın mekan ve zaman tanımadığını gösteren Furkan gönülleri, #AlparslanHocamlaKitap  etiketini Türkiye gündemine taşımışlardı.

Ayrıca geçtiğimiz hafta Pazar günü gerçekleşen Merkez Parkta Kitap Okuma Etkinliği‘ne de yüzlerce kişi katılmış ve etkinlik sonrası sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar oldukça dikkat çekmişti.

Son bir aydır yapılan etkinliklerle, zulümlere dikkat çekmeye çalışıldığını söyleyen Semra Kuytul Hocahanım, bu etkinliklerin zulümler bitene dek devam edeceğini sosyal medya üzerinden şu şekilde duyurdu;

Ayrıca Semra Kuytul Hocahanım,  Hocaefendi’nin 7 ağustos 2018 tarihinde ki açık görüşünden çekilmiş olduğu fotoğrafları, etkinlik boyunca paylaşacağını da söylemişti;

Bu hafta da çaylar ve kahveler eşliğinde okunan Furkan nesli dergileri ve kitaplarla yeniden zulme ve adaletsizliklere tepki çekmeye çalışan Furkan gönüllüleri,  etiketini başlattılar. Özellikle Hocaefendi’nin cezaevinde çekilmiş olduğu son fotoğrafları takipçileri ve sevenleri tarafından büyük ilgi gördü.

Ümmetin yeniden dirilişini hedefleyen ve zengin içeriğiyle her ay okurlarıyla buluşan Furkan nesli dergisiyle ve çeşitli kitaplarla birlikte paylaşımlar yapıldı. Ortaya bir kez daha birbirinden anlamlı görüntüler çıktı.

İşte o görüntülerden bazıları;

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here