Ev Kredisi Çeken Birine Borç Vermek Caiz mi?

0
Ev Kredisi Çeken Birine Borç Vermek Caiz mi?
Ev Kredisi Çeken Birine Borç Vermek Caiz mi?

Alparslan Kuytul Hocaefendi, “Ev almak için faizli kredi çekmek isteyen akrabam, eksik miktarını tamamlamak için benden borç istedi. Böyle bir kimseye borç vermem caiz midir? Sorusuna şu şekilde cevap verdi:
‘Siz borç vermediğiniz takdirde o kişi faizli ev kredi almayacaksa o zaman borç vermeyin ki faize bulaşmasın. Yok, zaten almışsa geri kalan kısmını sizden borç olarak istiyorsa siz de ona güveniyorsanız, borç vermek sevaptır. Onun o günahı kendisine aittir.’ dedi.

Ev Kredisi Çeken Birine Borç Vermek Caiz mi? Sorusun Tamamını Okumak için;

Faizli kredi çekmemesi için bir kimseye borç vermek sevaptır. Ayrıca kişi kendisi faizli kredi çekmişse günahı da kendisine aittir. Bu günahın sizle alakası yoktur. O kişi faizli kredi aldıysa hesabını Allah’a verir. Ama siz ona borç verdiğinizden dolayı sevap kazanmış olursunuz. Ama sizden alacağı paraya güvenip de “Senden şu kadar alırım, şu kadar da faizli ev kredisi alırım.” diyorsa siz o zaman onun faizli işlem yapmasına yardımcı olmuş olacaksanız ki bu, caiz olmaz.

Siz borç vermediğiniz takdirde o kişi faizli kredi almayacaksa o zaman borç vermeyin ki faize bulaşmasın. Yok, zaten almışsa geri kalan kısmını sizden borç olarak istiyorsa siz de ona güveniyorsanız, borç vermek sevaptır. Onun o günahı kendisine aittir.

Programın tamamını izlemek için;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin fıkhi, ilmi, siyasi ve güncel birçok soruya verdiği cevaplara alparslankuytul.com resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here