Faizli Bir Bankaya Faiz Almadan Sadece Para Yatırmak Caiz Midir?

0
Faizli Bir Bankaya Faiz Almadan Sadece Para Yatırmak Caiz Midir?
Faizli Bir Bankaya Faiz Almadan Sadece Para Yatırmak Caiz Midir?

Faiz Sistemine Yardım Etmek De Haramdır!

Faizli bir bankaya para yatırdığınız zaman sizden aldığı o parayı başkalarına faizle borç olarak veriyor. Böylelikle sizin paranızla başkalarını sömürüyor. Faiz sistemi devam ediyor ki bu, caiz olamaz. Siz doğrudan doğruya faiz almayabilirsiniz ama o sizin paranızla faiz sistemini sürdürmektedir. Başkalarının kanını emmektedir. Dolayısıyla harama yardımcı olmuş olmaktasınız.

 Evde kalmasın ne olur ne olmaz hırsızlık var, diyebilirsiniz. O zaman bir bankada kasa kiralayabilirsiniz. Bir kiralık kasa ne kadardır, çok mudur, az mıdır, bilmiyorum. Bunun için yeterli paranız yoksa evinizde bir kasa olabilir. Üç beş kuruşa evinize bir kasa alırsınız, hırsız gelip o kasayı açamaz. Öyle kolay mı kasa açmak? Yani parayı oraya da saklayabilirsiniz. Yok, para çok daha fazlaysa evde saklanacak gibi değilse o zaman bankada bir kasayı kiralarsınız. Zaten bu kadar zenginseniz o kasanın kirasının ne kadar olduğunun sizin için bir önemi yoktur. Böylece o faizli bankayı desteklememiş, sizin paranızı kullanmasına izin vermemiş olursunuz.

Paranız altın olarak, döviz olarak, TL olarak ne ise kasaya koyarsınız ve orada kalır. O banka da sizin paranızı kullanamamış olur. Ben faiz almıyorum demek, bizi kurtarmaz. Faize yardım etmek de haramdır.

Alpaslan Kuytul Hocaefendi’nin faiz ile ilgili sorulara vermiş olduğu cevaplara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz; https://www.alparslankuytul.com/?s=faiz

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi youtube hesabından ulaşabilirsiniz…

Tamamını izlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here